The Management

GBWS: Mrs. Phat has always worked with children and has always wanted to help disadvantaged children. Before becoming a social worker, she was a teacher for many years but decided on the career change after experiencing the need for better child protection services in HCMC first hand.

GBWS: Cô Phat đã có kinh nghiệm làm việc với trẻ em lâu năm và luôn mong muốn giúp đỡ các em có hoàn cảnh khó khăn. Trước khi trở thành 1 nhân viên làm công tác xã hội, cô là 1 giáo viên kì cựu nhưng đã quyết định rẽ sang 1 hướng khác của sự nghiệp khi chứng kiến sự thiếu thốn dịch vụ chăm sóc và bảo vệ trẻ em tại TPHCM.

She has always been highly successful at all aspects of the job, taking in more children each year, and providing more than expected for every young person in her care. She has won awards for her work and has gained many qualifications since taking on the position. Sadly, funding from the international organisations stopped in 2012, and consequently the shelter had to downsize.

Từ năm 2005, Cô rất thành công trong việc điều hành mái ấm, giúp đỡ cho rất nhiều trẻ em mỗi năm, cung cấp nhiều hơn những gì được mong đợi cho những đứa trẻ trong sự chăm sóc của cô. Cô được tuyên dương bằng các giải thưởng và bằng cấp nhờ vào những thành tựu đã đạt được trong suốt thời gian làm việc. Nhưng thật không may, nguồn quỹ tài trợ từ các tổ chức quốc tế ngưng vào năm 2012, kéo theo việc mái ấm phải giảm quy mô hoạt động.

The shelter now only has two members of staff, and Mrs. Phat takes care of most of the staff duties. She will physically go out onto the streets if she hears of a child in danger, to find them and bring them to the shelter and into her care. When asked if she finds the work load overwhelming, or if she ever wants to leave, she simply replies with a smile, “They’re my boys”. Her positivity and kindness are infectious, as you watch her make the world a better place day by day.

Mái ấm giờ đây chỉ còn lại 2 nhân viên, và chính bản thân cô Phat phải đảm nhiệm hầu hết các nhiệm vụ. Cô phải tiếp cận và đưa các trẻ em đương phố về mái ấm. Khi được hỏi nếu như công việc hiện tại có quá sức chịu đựng hoặc cô có ý định bỏ cuộc, cô chỉ mỉm cười và trả lời “Chúng là con của tôi”. Sự nhân hậu và thái độ tích cực của cô thật sự lan tỏa, nó khiến cho thế giới này ngày qua ngày trở thành 1 nơi tốt đep hơn.

SPI: Just like her sister Mrs. Phat, Miss Loc has always worked with and been passionate about helping disadvantaged children so she became a social worker, a decision that was based on experiencing the need for better child protection services in HCMC.  After working as a staff member at the Green Bamboo for many years, she became project manager of the SPI in 2008, despite the project’s dwindling funds.

SPI: Tương tự như chị gái của mình, cô Lộc cũng là 1 người hết lòng làm việc nhằm giúp đỡ trẻ em có hoàn cảnh khó khăn. Cô quyết định trở thành nhân viên công tác xã hội nhằm góp sức cho các dịch vụ chăm sóc và bảo vệ trẻ em tại TPHCM, sau nhiều năm làm việc tại MATX, cô trở thành quản lý dự án SPI và vô cùng thành công khi điều hành tổ chức từ 2008, mặc cho các khó khăn gặp phải khi thiếu vốn hoạt động.

Miss Loc helps some of Vietnam’s most unfortunate youths.  They are hard working, clean living rural migrant teenagers who arrive in the city to work and are highly susceptible to being exploited.  Sadly over the last few years the project has lost some of it’s sponsors and has had to downsize.

Cô đã giúp đỡ cho các bạn trẻ đến từ các vùng quê nghèo hẻo lánh đến thành phố để kiếm việc. Các bạn đều rất chăm chỉ và gặp nhiều nguy cơ bị bóc lột trong khi làm việc . Tiếc là chương trình này đang phải giảm quy mô do thiếu kinh phí.

Loc is now the project’s only paid member of staff and despite funding difficulties, she is running the project effectively, caring for 20 young people per year. She is well known in the local community and young people actually seek her out for advice. If she cannot support them through the SPI she will always find them help through a similar establishment.  Her motto is to never turn a young person away.

Cô Lộc hiện là nhân viên được trả lương duy nhất của dự án. Mặc cho các khó khăn về nguồn vốn, cô vẫn điều hành các dự án 1 cách hiệu quả và hỗ trợ cho 20 bạn trẻ mỗi năm. Cô rất có tiếng nói trong cộng đồng và đối với các bạn trẻ, họ thường tìm đến cô và xin lời khuyên. Nếu như không thể hỗ trợ bằng SPI, cô luôn tìm sự giúp đỡ từ các tổ chức khác và châm ngôn của cô chính là không bao giờ từ chối bất cứ bạn trẻ nào. , điều hành các chương trình đào tạo và các thủ tục giấy tờ hợp pháp cho thanh thiếu niên là công việc thường nhật của cô.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s